Hittar inte enheten i Google Home-appen

Det behöver du först

Se till att enheten är installerad på ditt trådlösa nätverk genom att följa stegen nedan:

1. Du har den senaste versionen av Google Home-appen installerad.
  2. Din Citation-enhet är påslagen.
  3. Din Citation-enhet är inkopplad i ett vägguttag.
  4. Din Citation-enhet är placerad när din router.
  5. De vita LED-lamporna på framsidan av Citation-enheten blinkar vilket innebär att den är redo att installeras
  6. Om du använder en Apple iOS-enhet måste du aktivera Bluetooth för att installera enheten
    1. På iOS-enhetens hemskärm knackar du på Inställningar > Bluetooth.

2. Se till att Bluetooth är  (reglaget till höger och grönt).
    3. Återgå till Google Home-appen.
    4. Din Citation-enhet bör visas som "Installera denna enhet" varpå du kan fortsätta med installationen av Citation-produkten.
  7. Om du använder en Android-enhet måste du aktivera platstjänster
    1. Tryck på Setting på din Android-enhet.
    2. Tryck på Plats Använd plats.
    3. Tryck på Inställningar Appar > Google Home-appen > Tillstånd.
    4. Kontrollera att reglaget bredvid "Plats"  är  (till höger och grönt)
    5. Din Citation-enhet bör visas som "Installera denna enhet" varpå du kan fortsätta med installationen av Citation-produkten.
Följ stegen nedan för ytterligare felsökning om du fortfarande har problem med att hitta dina Citation-enheter i Google Home-appen.

Felsökning

Steg 1. Starta om din Citation-enhet

1. Koppla från strömkabeln från Citation-enheten.
  2. Koppla i strömkabeln i Citation-enheten igen.

Steg 2. Tvinga fram en stängning av och starta om Google Home-appen

1. Gör följande från din Apple iOS-enhet:
    1. Tryck snabbt på hemknappen två gånger. Det kommer att dyka upp en översikt över dina senaste använda appar.
    2. Välj den app du vill stänga och svep den uppåt mot toppen av skärmen.
  2. Gör följande från din Android-enhet:
    1. Öppna menyn Senaste appar för att se en översikt över dina senast använda appar.
    2. Knappen Senaste appar ska finnas tillgänglig i princip alltid längs ner på skärmen tillsammans med de andra knapparna i det virtuella aktivitetsfältet.

Steg 3. Kontrollera om enheten listas i mappen ”Ignorerade enheter” på fliken Enheter

1. Öppna Google Home-appen.
  2. Tryck på Enheter i övre högra hörnet på appens hemskärm.
  3. Skrolla hela vägen ner för att se till att Citation-enheten inte listas under Ignorerade enheter .
  4. OBS: Om du inte ser några ignorerade enheter kan det vara så att denna sektion inte listas i Google Home-appen.

Steg 4. Försök att manuellt ansluta till Citation-enheten från din telefon eller surfplattas Wi-Fi-inställningar

1. Gå till Wi-Fi-inställningarna på din mobila enhet.
  2. Öppna listan över tillgängliga WiFi-nätverk och leta efter ett tillgängligt nätverk med namnet ”HKCITATIONXXXXX"(där XXXX är ett slumpmässigt nummer).
    1. OBS! Om du tidigare har installerat din  HK Citation-enhet och inte utfört en återställning på grund av att den blev nedkopplad från det trådlösa nätverket ska du leta efter det namn på HK Citation-enheten som du tilldelade den, till exempel Badrum.
    2. Prova att öppna Google Home-appen igen och installera enheten om du kan ansluta till din Citation-enhets trådlösa nätverk från Wi-Fi-inställningarna.

Det sista att prova

Prova följande om du fortfarande har problem med att din Citation-enhet inte ansluter till ditt trådlösa nätverk:

1. Prova att hitta en annan mobil enhet att installera din Citation-enhet på, ibland kan det hjälpa när du ansluter till högtalaren.

2. Flytta din Citation-enhet eller inaktivera andra enheter som använder det trådlösa nätverket och kan störa din Citation-enhet.

3. Gör en fabriksåterställning av enheten genom att hålla reset-knappen intryckt i 15 sekunder (Citation kommer att starta om och när du hör välkomstmeddelandet kan du installera den igen).
  4. Starta om din trådlösa router.
  5. Prova till sist att stänga av och sedan sätta igång Wi-Fi på din mobila enhet. Öppna Google Home-appen och försök igen.