Få reda på mer om hur du felsöker när du inte kan ansluta din Google Assistant-enhet till ditt trådlösa hemmanätverk.

Få reda på mer om hur du felsöker när du inte kan ansluta din Google Assistant-enhet till ditt trådlösa hemmanätverk.

Checklistan

Låt oss gå igenom en lista över vad som behövs för att möta alla krav.

1. Kontrollera att din mobila enhet kan ansluta till samma trådlösa nätverk.
  2. Se till att du är inom räckhåll från den trådlösa routern.
  3. Kontrollera den trådlösa signalen på din mobila enheten, närma dig routern om signalen är svag.
  4. Prova båda de trådlösa nätverksabanden, 2,4 GHz och 5 GHz, utifall att ett av dem inte fungerar.
    1. Med 2,4 GHz får du längre räckvidd men sämre prestanda och det är ofta en överanvänd frekvens (många enheter använder just 2,4 GHz).
    2. Med 5 GHz får du mindre störningar och högre prestanda men nätverk på 5 GHz har dock sämre räckvidd.
  5. Prova att använda en annan mobil enhet om du har en.
  6. Starta om din trådlösa nätverksrouter och din mobila enhet.
Se videon nedan för hjälp med att installera din Google Assistant-enhet.

Extender för trådlösa nätverk

Vissa hus och lägenheter är för stora för att täckas av en trådlös nätverksrouter.
Låt oss tala om de problem som kan uppstå med ett nätverk med extender.

1. Nätverksextenders som hjälper dig med en dålig signal i hemmet resulterar ofta i dålig anslutning och låga hastigheter.
  2. Ofta är nätverksextendern en enhet av billigare slag eller inte lämpad för att ha så många enheter ansluten till sig.
  3. Högtalarens placering är viktig då den kan placeras antingen så att den ansluter till den trådlösa routern eller till extendern vilket kan vara förvirrande för trådlösa nätverksenheter.
  4. Prova att flytta högtalaren närmare routern eller att ha färre enheter anslutna till den trådlösa extendern för att lösa detta problem.
  5. Använd dessutom alltid en 5 GHz-anslutning mellan extendern och routern (för bästa prestanda).

Ett trådlöst närverksnamn (SSID)

1. Du kan ha ställt in SSID för det trådlösa nätverket (Wi-Fi.nätverksnamn) som ett stort trådlöst nätverk (med en router samt extender/extenders).
  2. Om den trådlösa högtalaren är inom råckhåll från båda trådlösa nätverken (router & extender) kan den bli förvirrad gällande vilket den ska ansluta till.
  3. För att lösa detta problem kan du använda två olika namn för ditt utökade nätverk för bättre prestanda för den trådlöst anslutna högtalaren och Google Assistant-kommandon.