Harman Kardon Citation 300

Den mellanstora och smarta högtalare med prisbelönt design.

Element
2 x 20 mm diskant, 2 x 89 mm bas
Uteffekt
100 W RMS
Strömförbrukning i viloläge
<2,0 watt
Trådlöst nätverk
802.11 a/b/g/n/ac (2,4 GHz/5 GHz)
<20 dBm
2.4G Wi-Fi-modulering
DBPSK, DQPSK, CCK, QPSK, BPSK, 16QAM, 64QAM
5G Wi-Fi-sändareffekt <23 dBm
QPSK, BPSK, 16QAM, 64QAM, 256QAM
5G Wi-Fi-sändarfrekvensintervall
5,15 - 5,35 GHz, 5,470 - 5,725 GHz, 5,725 - 5,825 GHz
Ljudformat som stöds
HE-AAC, LC-AAC, MP3, Vorbis, WAV (LPCM), FLAC, Opus
OBS! CITATION 300 är avsedd att användas för musikströmning. En användare kan strömma Bluetooth-ljud till högtalaren. En användare kan ansluta sin högtalare till det lokala Wi-Fi-nätverket och strömma musik med Google Chromecast. Dessutom fungerar högtalaren med Google Home. Denna produkt är designad för direkt uppspelning av musik och därför måste Bluetooth- och Wi-Fi-anslutningen vara aktiverad för att den ska fungera korrekt. CITATION 300 följer EU:s energilagstiftning. CITATION 300 Systemet går in i viloläge (standby-läge) efter tjugo minuters inaktivitet. Efter det kan du aktivera systemet igen via Bluetooth eller Wi-Fi.
Signal-to-noise ratio
>80dB
Supported audio formats
HE-AAC, LC-AAC, MP3, Vorbis, WAV (LPCM), FLAC, Opus
Output power
100W RMS
Transducer
2 x 20mm tweeter, 2 x 89mm woofer
Mått (B x H x D)
306 x 180 x 142 mm
Vikt
4,1 kg
Bluetooth®-version
4.2
Bluetooth sändarfrekvensintervall
2402 – 2480MHz
Bluetooth-sändareffekt
<10dBm
Bluetooth-sändarmodulering
GFSK,π/4 DQPSK, 8DPSK

Vackert ljud som talar till dig

Harman Kardon Citation 300 är nästa generations kompakta och smarta stereohögtalare. Citation 300 blandar innovativt ljud med känsla för detaljer vilket ger ett sofistikerat utseende och ett otroligt stereoljud med förvånansvärt fyllig bas. Musikälskare kommer att älska ljudet som fyller hela rummet och når fler än 300 musiktjänster och strömning i hög kvalitet med Chromecast built-in. Google Assistant ger bekväm röststyrning av Citation 300 för handsfree-hjälp i hela hemmet. Få svar på frågor, spela musik, organisera din dag, styr ditt smarta hem, njut av underhållning och mycket mer – bara genom att använda rösten!

Citation 300 kombinerar innovativt ljud med sofistikerad och vacker design. Premiumtyget av ull kommer från Kvadrat och är smutsavvisande och flamsäkert.
I mer än 65 år har Harman Kardon hängivet levererat lyxiga ljudupplevelser som ger lyssnaren en möjlighet att verkligen känna musiken och bli fängslad av stunden. Citation är det ultimata uttrycket och världens första sanna premiumprodukt i sitt slag.
Om du lägger till ytterligare Citation-högtalare har Citation 300 multiroom-funktion som skapar ultimata ljudupplevelser i hela huset. Du kan spela samma eller olika låtar i olika rum och styra musiken från en mobiltelefon eller surfplatta.
Google Assistent ger enkel röststyrning till ditt trådlösa Citation-ljudsystem. Få svar på frågor, spela musik, ha koll på din dag, njut av underhållning och styr ditt smarta hem med rösten.
Använd rösten för att spela dina favoritlåtar och njut av musikströmning av hög kvalitet från molnet.
Lyssna på ditt favoritinnehåll, internetradio och podcaster, allt i hög kvalitet genom Chromecast built-in.
Parkoppla två Citation 300-högtalare i samma rum och få stereoljud.
För ytterligare säkerhet och integritet kan högtalarnas mikrofoner stängas av. Lysdioder i olika färger visar om mikrofonerna är av eller på.
Med automatiska programvaruuppdateringar för nya funktioner och tjänster kommer dina musik- och röstalternativ alltid att vara aktuella och så bra som möjligt.
Med gratis-appen Google Home för iOS och Android kan du enkelt konfigurera och hantera alla Citation-högtalare. Alla högtalare stöder Wi-Fi-anslutningar med både 2,4 GHz och 5 GHz.
Få extra information om låten som spelas eller styr musiken med fingrarna på den intuitiva pekskärmen i färg.

Vanliga frågor och Så här går det till

23 resultat
  • Anslutningen till trådlösa nätverket har tappats eller så ansluter den inte längre

Om du tappar anslutningen till det trådlösa nätverket eller om du nyligen bytt namn eller lösenord på det, eller till och med bytt internetleverantör, kan du behöva konfigurera din Citation-enhet igen.
    Följ stegen nedan för att försöka lösa problemet och ansluta till enheten igen.

1. Öppna din Google Home-app Appen Google Home.
    2. Knacka på Enheter Enheter i övre högra hörnet för att se dina tillgängliga enheter.
    3. Skrolla för att hitta Citation-enhetskortet.
    4. Knacka på SET UP och slutför stegen.
    5. All tidigare inställningar och kontoinformation är fortfarande kopplade till högtalaren. Du behöver bara lägga till den till det trådlösa nätverket igen.
    Namnet på din Citation-enhet kan vara ett tidigare rumsnamn så som "Vardagsrum", knacka sedan på SET UP.

Anslutningen till trådlösa nätverket misslyckades

Prova följande steg om lösningen ovan inte fungerar och du fortfarande har problem med att ansluta till ditt nya trådlösa nätverk:
    1. Starta om din trådlösa router. I många fall kan det hjälpa att starta om.
    2. Återställ din Citation-enhet.
      1. Tryck och håll inne reset-knappen i 15 sekunder. LED-lampan på framsidan kommer att tändas för att indikera att enheten återställts.
      2. Din Citation-enhet kommer nu att starta igen, det kan ta upp till 45 sekunder tills den är redo.
    3. Prova att konfigurera den igen med Google Home-appenAppen Google Home
  • De gula LED-lamporna indikerar att mikrofonen är avstängd och att Google Assistant inte reagerar på några nyckelord förrän mikrofonen har stängts av.
  • Checklistan

1. Din Harman/Kardon-enhet med Google Assistant är påslagen.
    2. Kontrollera lösenordet du angivit och ange det igen (du kan ha råkat skriva fel).
    3. Se till att din mobila enhet har stöd för minimikraven:
      1. Android 4.4 eller senare
      2. iOS 10 eller senare
      3. Senaste versionen av Google Home-appen  Appen Google Home installerad på din enhet.
    4. Flytta din enhet närmare den trådlösa nätverksroutern.
    5. Har du anslutit vår Google Assistant-enhet innan det trådlösa nätverket?
      1. Har du nyligen gjort några ändringar av nätverket?
      2. Kan det vara så att internetleverantören gjort några ändringar eller uppgraderat den trådlösa routern?
    Upplever du fortfarande problem med att ansluta enheten till ditt trådlösa nätverk får vi ägna oss åt ytterligare felsökning.

Felsökning

1. Din trådlösa router kan behöva startas om, koppla ur strömmen i en minut och anslut den igen.
      1. Starta om din Harman/Kardon-enhet genom att koppla från strömmen och ansluta den igen.
      2. Återställ din Harman/Kardon-enhet genom att hålla reset-knappen undertill eller på baksidan intryckt i 15 sekunder.
    2. Prova att ställa in det trådlösa nätverket på din enhet igen.
    3. Slå på och av det trådlösa nätverket på din mobila enhet (genom att trycka på Wi-Fi-ikonen).
    4. Starta om din mobila enhet.
  • Checklistan

Låt oss gå igenom en lista över vad som behövs för att möta alla krav.

1. Kontrollera att din mobila enhet kan ansluta till samma trådlösa nätverk.
    2. Se till att du är inom räckhåll från den trådlösa routern.
    3. Kontrollera den trådlösa signalen på din mobila enheten, närma dig routern om signalen är svag.
    4. Prova båda de trådlösa nätverksabanden, 2,4 GHz och 5 GHz, utifall att ett av dem inte fungerar.
      1. Med 2,4 GHz får du längre räckvidd men sämre prestanda och det är ofta en överanvänd frekvens (många enheter använder just 2,4 GHz).
      2. Med 5 GHz får du mindre störningar och högre prestanda men nätverk på 5 GHz har dock sämre räckvidd.
    5. Prova att använda en annan mobil enhet om du har en.
    6. Starta om din trådlösa nätverksrouter och din mobila enhet.
    Se videon nedan för hjälp med att installera din Google Assistant-enhet.

Extender för trådlösa nätverk

Vissa hus och lägenheter är för stora för att täckas av en trådlös nätverksrouter.
    Låt oss tala om de problem som kan uppstå med ett nätverk med extender.

1. Nätverksextenders som hjälper dig med en dålig signal i hemmet resulterar ofta i dålig anslutning och låga hastigheter.
    2. Ofta är nätverksextendern en enhet av billigare slag eller inte lämpad för att ha så många enheter ansluten till sig.
    3. Högtalarens placering är viktig då den kan placeras antingen så att den ansluter till den trådlösa routern eller till extendern vilket kan vara förvirrande för trådlösa nätverksenheter.
    4. Prova att flytta högtalaren närmare routern eller att ha färre enheter anslutna till den trådlösa extendern för att lösa detta problem.
    5. Använd dessutom alltid en 5 GHz-anslutning mellan extendern och routern (för bästa prestanda).

Ett trådlöst närverksnamn (SSID)

1. Du kan ha ställt in SSID för det trådlösa nätverket (Wi-Fi.nätverksnamn) som ett stort trådlöst nätverk (med en router samt extender/extenders).
    2. Om den trådlösa högtalaren är inom råckhåll från båda trådlösa nätverken (router & extender) kan den bli förvirrad gällande vilket den ska ansluta till.
    3. För att lösa detta problem kan du använda två olika namn för ditt utökade nätverk för bättre prestanda för den trådlöst anslutna högtalaren och Google Assistant-kommandon.

• Det behöver du först

Se till att enheten är installerad på ditt trådlösa nätverk genom att följa stegen nedan:

1. Du har den senaste versionen av Google Home-appen installerad.
    2. Din Citation-enhet är påslagen.
    3. Din Citation-enhet är inkopplad i ett vägguttag.
    4. Din Citation-enhet är placerad när din router.
    5. De vita LED-lamporna på framsidan av Citation-enheten blinkar vilket innebär att den är redo att installeras
    6. Om du använder en Apple iOS-enhet måste du aktivera Bluetooth för att installera enheten
      1. På iOS-enhetens hemskärm knackar du på Inställningar > Bluetooth.

2. Se till att Bluetooth är  (reglaget till höger och grönt).
      3. Återgå till Google Home-appen.
      4. Din Citation-enhet bör visas som "Installera denna enhet" varpå du kan fortsätta med installationen av Citation-produkten.
    7. Om du använder en Android-enhet måste du aktivera platstjänster
      1. Tryck på Setting på din Android-enhet.
      2. Tryck på Plats Använd plats.
      3. Tryck på Inställningar Appar > Google Home-appen > Tillstånd.
      4. Kontrollera att reglaget bredvid "Plats"  är  (till höger och grönt)
      5. Din Citation-enhet bör visas som "Installera denna enhet" varpå du kan fortsätta med installationen av Citation-produkten.
    Följ stegen nedan för ytterligare felsökning om du fortfarande har problem med att hitta dina Citation-enheter i Google Home-appen.

Felsökning

Steg 1. Starta om din Citation-enhet

1. Koppla från strömkabeln från Citation-enheten.
    2. Koppla i strömkabeln i Citation-enheten igen.

Steg 2. Tvinga fram en stängning av och starta om Google Home-appen

1. Gör följande från din Apple iOS-enhet:
      1. Tryck snabbt på hemknappen två gånger. Det kommer att dyka upp en översikt över dina senaste använda appar.
      2. Välj den app du vill stänga och svep den uppåt mot toppen av skärmen.
    2. Gör följande från din Android-enhet:
      1. Öppna menyn Senaste appar för att se en översikt över dina senast använda appar.
      2. Knappen Senaste appar ska finnas tillgänglig i princip alltid längs ner på skärmen tillsammans med de andra knapparna i det virtuella aktivitetsfältet.

Steg 3. Kontrollera om enheten listas i mappen ”Ignorerade enheter” på fliken Enheter

1. Öppna Google Home-appen.
    2. Tryck på Enheter i övre högra hörnet på appens hemskärm.
    3. Skrolla hela vägen ner för att se till att Citation-enheten inte listas under Ignorerade enheter .
    4. OBS: Om du inte ser några ignorerade enheter kan det vara så att denna sektion inte listas i Google Home-appen.

Steg 4. Försök att manuellt ansluta till Citation-enheten från din telefon eller surfplattas Wi-Fi-inställningar

1. Gå till Wi-Fi-inställningarna på din mobila enhet.
    2. Öppna listan över tillgängliga WiFi-nätverk och leta efter ett tillgängligt nätverk med namnet ”HKCITATIONXXXXX"(där XXXX är ett slumpmässigt nummer).
      1. OBS! Om du tidigare har installerat din  HK Citation-enhet och inte utfört en återställning på grund av att den blev nedkopplad från det trådlösa nätverket ska du leta efter det namn på HK Citation-enheten som du tilldelade den, till exempel Badrum.
      2. Prova att öppna Google Home-appen igen och installera enheten om du kan ansluta till din Citation-enhets trådlösa nätverk från Wi-Fi-inställningarna.

Det sista att prova

Prova följande om du fortfarande har problem med att din Citation-enhet inte ansluter till ditt trådlösa nätverk:

1. Prova att hitta en annan mobil enhet att installera din Citation-enhet på, ibland kan det hjälpa när du ansluter till högtalaren.

2. Flytta din Citation-enhet eller inaktivera andra enheter som använder det trådlösa nätverket och kan störa din Citation-enhet.

3. Gör en fabriksåterställning av enheten genom att hålla reset-knappen intryckt i 15 sekunder (Citation kommer att starta om och när du hör välkomstmeddelandet kan du installera den igen).
    4. Starta om din trådlösa router.
    5. Prova till sist att stänga av och sedan sätta igång Wi-Fi på din mobila enhet. Öppna Google Home-appen och försök igen.
  • Daglig skötsel av Citation högtalarklädsel (ull)

Daglig skötsel och omedelbar borttagning av fläckar säkerställer att textilen på din Harman/Kardon Citation förblir snygg och fräsch i många år framöver.
    Använd aldrig outspädda rengöringsmedel, blekmedel, ammoniak eller tvål som är avsedd för hårda ytor, då de kan skada textilen men även själva Citation-högtalaren.

De flesta fläckar kan tas bort med varmt vatten på en mikrofiberduk (inte för våt).

Guide för borttagning av fläckar

Försök att torka bort spill/fläckar från din Citation-enhet så snabbt som möjligt eftersom det då är lättare att få bort dem.
    Gör så här.

1. Sug först upp spillet/vätskan med en absorberande servett eller mikrofiberduk.
    2. För intorkade fläckar kan du använda en sked för att rugga upp ytan.
      1. För attundvika att fläcken sprider sig vidare från kanten av fläcken bearbeta/torka mot mitten.
    3. VARNING!
      1. Var försiktig när du använder lösningsmedel, eftersom dessa kan lösa upp fyllnadsmaterialet under.

Regelbunden och normal rengöring

Dammsug tyget på din Harman/Kardon Citation en gång i veckan får att hålla det intakt eller använd en med varmt vatten fuktad mikrofibertrasa.
    När du använder en dammsugare ska den ställas in på halv kraft då detta lämpar sig bäst för rengöring av Citation-enheter (detta kommer inte att skada designen eller tyget).

Allmän information

Dessa tips är enbart rekommendationer och garanterar inte hundraprocentig borttagning av alla fläckar på din Harman/Kardon Citation-enhet.
    I alla fall rekommenderas att du kontaktar ett professionellt rengöringsföretag, särskilt för större fläckar och för noggrann rengöring av ulltyg och högtalare.
    HARMAN har inga rekommenderade företag eller partners att hänvisa kunderna till.

För närmare information rekommenderar vi att du besöker textilföretaget KVADRAT genom att klicka länkarna nedan:

https://kvadrat.dk/care-and-maintenance/upholsteries
    https://kvadrat.dk/download/media/download-section/relatedfiles/kvadrat-maintenance-manual-2016-uk.pdf

Det finns mycket information om de tyger vi använder och du kan kontakta dem för närmare information.

• För Citation ONE, Citation 100, Citation Sub och Citation Surround ska du hålla RESET-knappen intryckt i 5 sekunder. För Citation 300, Citation 500, Citation Bar och Citation Tower ska du hålla RESET-knappen intryckt i 5 sekunder eller välja alternativet Fabriksåterställning i menyn för pekskärmens inställningar.
  • Kom igång med checklistan

• Harman/Kardon Citation-enheten(-erna).
    • Senaste versionen av Google Home-appenAppen Google Home installerad på din mobila enhet.
    • Senaste versionen av Google-appen (endast Android) installerad på din mobila enhet.
    • Ett Google-konto (du kan skapa ett online via Google).
    • En mobil enhet med antingen iOS eller Android.
      • ​Måste ha iOS 10 eller senare
      • Måste ha Android 5.0 eller senare
      • Det finns inget stöd för installation på dator.
    • Din mobila enhet måste ha stöd för 5 GHz trådlösa nätverksanslutningar för att kunna installera Harman/Kardon Citation-enheten. Obs! Det saknas stöd för trådlösa nätverk med WPA2-Enterprise-kryptering.
    • En internetanslutning från din lokala internetleverantör.
    • Ditt trådlösa nätverk måste vara säkrat med WPA2-kryptering (det finns INTE stöd för Enterprise-läge).
    • Tillgänglighet och prestanda för vissa andra funktioner och tjänster är tjänste-, enhets- och nätverksberoende och vissa tjänster eller funktioner kanske inte är tillgängliga på alla platser. Det kan även krävas ett abonnemang och ytterligare villkor och avgifter kan tillkomma.
    När du väl har allt som krävs följer du instruktionerna i videon nedan för att installera din enhet.

• Installera din Harman/Kardon Citation-enhet

1. Öppna din Google Home-app Appen Google Home.
    2. Tryck på Kom igång.
    3. Bekräfta ditt Google-konto: Välj det Google-konto du vill länka till din Harman/Kardon Citation-enhet och knacka på Ok.
    4. Tillstånd aktiverade: Om du redan har aktiverat Bluetooth kan du hoppa över till nästa steg.
      1. Platstjänster: Tryck på Gå till inställningar och sedan hitta Google Home-appen och sedan aktivera platstjänster och sedan och återgå till Google Home-appen om du inte har aktiverat platstjänster.
      2. Platsåtkomst: Platsåtkomst krävs för att hitta enheter i närheten som behöver installeras. Tryck på OK.  och gör sedan följande:
    5. Skannar efter Google Assistant-högtalare: Appen Google Home skannar efter Harman/Kardon Citation-enheter i närheten som är redo att installeras.
      This image is not available because: You don’t have the privileges to see it, or it has been removed from the system
    1. Hittade enheter:
      1. Om din Harman/Kardon Citation-enhet hittas knackar du på Nästa.
      2. Om du har köpt flera Harman/Kardon Citation-enheter väljer du den du vill installera och sedan härnäst.
    2. Anslut till din nya Harman/Kardon Citation. Appen kommer nu att koppla din telefon till den nya Harman/Kardon Citation-enheten för att konfigurera den.
      1. Om du hör ett ljud på din enhet knackar du på Ja.
    3. Val av region: Du måste välja din region. Tryck på listan över regioner och sedan välj din region och sedan Fortsätt.
    4. Språk för Assistant: Om din telefons språk är inställt till ett som saknar stöd av Google Assistant måste du välja ett språk som det finns stöd för (stöd för fler språk kommer att komma). Tryck på Nästa.
    5. Rumsval: Välj det rum där dina enheter har placerats. Detta kommer att göra det enklare att identifiera din Harman/Kardon Citation-enhet när du vill sända musik till den. Tryck på Nästa.
      • Du kan skapa ditt eget anpassade rumsnamn genom att trycka på Lägg till anpassad rum och sedanange ditt anpassade rumsnamn och sedan Nästa.
    6. Trådlös nätverksanslutning: Välj det trådlösa nätverk du vill ansluta enheten till. Tryck på Nästa.
      • När du väljer ett trådlöst nätverk i listan kommer du att bli ombedd att ange lösenordet. Tryck sedan på Anslut. Google Home-appen Appen Google Home kommer att komma ihåg nätverket när den installerar fler enheter.
    7. Enhetens adress: Google Home-appen Appen Google Home kommer att be om åtkomst till din plats för att fylla i din adress. Tillåter du detta kommer adressen att förifyllas. Annars måste du ange den manuellt. Detta är adressen där din enhet finns. Ange din adress och sedan Nästa. ​
      • Obs! Du kan hoppa över att ange din adress men då kommer inte Google Assistant att kunna besvara lokala frågor om väder, trafik eller företag.
    8. Installation av Google Assistant:  Ställ in din Assistant för en personlig upplevelse. Tryck på Nästa och sedan läs tillstånd och sedanJag godkänner.
      • Tryck på Nej, tack om du inte vill godkänna tillstånden. Obs! Din Google Assistant kommer att begränsas till sådant som webbresultat, skämt och lokal information. Tryck på Jag är säker. .
    9. Mediatjänster:  Få tillgång till musik och filmer genom att lägga till dina favorittjänster.
    10. Summering: En granskning av dina inställningar. Du kan välja att ställa in andra funktioner. Tryck på Fortsätt och sedan Slutför installation.
    11. Installationen har slutförts. Nu är du helt färdig och redo att använda din nya Harman/Kardon Citation-enhet!
    This image is not available because: You don’t have the privileges to see it, or it has been removed from the system

Titta på videon nedan om du fortfarande är osäker på hur du ansluter:

• Installera din Harman/Kardon Citation-enhet

1. Öppna din Google Home-app Appen Google Home.
    2. Knacka på Kom igång.
    3. Bekräfta ditt Google-konto: Välj det Google-konto du vill länka till din Harman/Kardon Citation-enhet och knacka på Ok.
    4. Bluetooth aktiverat: Om du redan har aktiverat Bluetooth kan du hoppa över till nästa steg.
      1. Det krävs att Bluetooth är aktiverat, Google Home-appen Appen Google Home kommer att be dig att aktivera Bluetooth för en enklare installation. Du kan svepa uppåt från längst ner på hemskärmen och aktivera Bluetooth via din iOS-enhets kontrollcenter.
    5. Skannar efter Google Assistant-högtalare: Appen Google Home skannar efter Harman/Kardon Citation t-enheter i närheten som är redo att installeras.
      This image is not available because: You don’t have the privileges to see it, or it has been removed from the system
    1. Hittade enheter:
      1. Om din Harman/Kardon Citation-enhet inte går att hitta knackar du på Nästa.
      2. Om du har köpt flera Harman/Kardon Citation-enheter väljer du den du vill installera och sedan härnäst.
    2. Anslut till din nya Harman/Kardon Citation. Appen kommer nu att koppla din telefon till den nya Harman/Kardon Citation-enheten för att konfigurera den.
      1. Om du hör ett ljud på din enhet trycker du på Ja.
    3. Val av region: Du måste välja din region. Tryck på listan över regioner och sedan välj din region och sedan Fortsätt.
    4. Språk för Assistant: Om din telefons språk är inställt till ett som saknar stöd av Google Assistant måste du välja ett språk som det finns stöd för (stöd för fler språk kommer att komma). Tryck på Nästa.
    5. Rumsval: Välj det rum där dina enheter har placerats. Detta kommer att göra det enklare att identifiera din Harman/Kardon Citation -enhet när du vill sända musik till den. Tryck på Nästa.
      • Du kan skapa ditt eget anpassade rumsnamn genom att trycka på Lägg till anpassat rum och sedanange ditt anpassade rumsnamn och sedan Nästa.
    6. Trådlös nätverksanslutning: Välj det trådlösa nätverk du vill ansluta enheten till. Tryck på Nästa.
      • När du väljer ett trådlöst nätverk i listan kommer du att bli ombedd att ange lösenordet. Tryck sedan på Anslut. Google Home-appen Appen Google Home kommer att komma ihåg nätverket när den installerar fler enheter.
    7. Enhetens adress: Google Home-appen Appen Google Home kommer att be om åtkomst till din plats för att fylla i din adress. Tillåter du detta kommer adressen att förifyllas. Annars måste du ange den manuellt. Detta är adressen där din enhet finns. Ange din adress och sedan Nästa. ​
      • Obs! Du kan hoppa över att ange din adress men då kommer inte Google Assistant att kunna besvara lokala frågor om väder, trafik eller företag.
    8. Installation av Google Assistant:  Ställ in din Assistant för en personlig upplevelse. Tryck på Nästa och sedan läs tillstånd och sedanJag godkänner.
      • Tryck på Nej, tack om du inte vill godkänna tillstånden. Obs! Din Google Assistant kommer att begränsas till sådant som webbresultat, skämt och lokal information. Tryck på Jag är säker. .
    9. Mediatjänster:  Få tillgång till musik och filmer genom att lägga till dina favorittjänster.
    10. Summering: En granskning av dina inställningar. Du kan välja att ställa in andra funktioner. Tryck på Fortsätt och sedan Slutför installation.
    11. Installationen har slutförts. Nu är du helt färdig och redo att använda din nya Harman/Kardon Citation-enhet!
    This image is not available because: You don’t have the privileges to see it, or it has been removed from the system

Titta på videon nedan om du fortfarande är osäker på hur du ansluter: