Lägga in AirPlay utan Google Assistant

Citation med AirPlay 2 har en iOS-funktion som kallas WAC (Wireless Accessory Configuration), och som är det enklaste sättet att göra Wi-Fi-inställningar på iPhone. Om du vill lägga till AirPlay med WAC och göra inställningar för Google Assistant senare kan du följa dessa anvisningar.
  1. Gå till Wi-Fi-inställningarna på iPhone/iPad
  2. Välj den högtalare du vill lägga in med AirPlay under ”LÄGG TILL NY AIRPLAY-HÖGTALARE…” nedtill på skärmen.
  3. Välj det Wi-Fi-nätverk som du vill ansluta högtalaren till och tryck på Nästa. Detta är vanligen samma nätverk som telefonen är ansluten till, vilket framgår av standardalternativet.
  4. Högtalaren ansluts till Wi-Fi-nätverket. Tryck Klar för att avsluta inställningarna.
  5. När inställningarna är klara. Du kan trycka på AirPlay-symbolen i enhetens inställningar eller i din ljudströmningsapp för att använda AirPlay på din iPhone eller iPad.
Obs:
  • Om du inte ser rätt Wi-Fi-nätverk, se till att högtalaren finns inom Wi-Fi-routerns eller åtkomstpunktens täckningsområde.
  • Om din iPhone eller iPad aldrig har anslutits till detta Wi-Fi-nätverk tidigare måste du ange nätverkets lösenord. De flesta användare kommer inte att behöva ange lösenordet.
  • Om du inte ser din högtalare i ”LÄGGA TILL NY AIRPLAY-HÖGTALARE…” - koppla ur och koppla in strömmen igen till högtalaren.
  • För mer information om musikströmning från Apple TV, iTunes och Mac kan du besöka https://support.apple.com/HT202809
Kategori: Getting started